Boardex Hakkında

BoardeX’in Hikayesi

BoardeX uzun yıllar yapılan AR-GE çalışmalarının ardından, Amerika’dan sonra Türkiye ve Avrupa pazarına sunulan cam elyaf şilte kaplamalı ilk dış cephe kaplama levhası ‘dır

Özellikler,

BoardeX, su ve neme karşı güçlendirilmiş çekirdeği ve özel turuncu renkli cam elyaf şilte kaplaması ile dış duvar imalatında kullanılan dış cephe kaplama levhasıdır.
BoardeX, üzerindeki cam elyaf şilte kaplamanın, levha çekirdeğine iyice işleyip bütünleşmesi sayesinde, yüksek dayanıma sahip mükemmel bir levhadır.
BoardeX birçok üstün özelliklere sahip levhadır. Öncelikle geliştirilmiş özel çekirdeği sayesinde küf oluşumuna engel olur. Bu laboratuarlarda yapılan testlerle belirlenmiştir. BoardeX, bağımsız bir laboratuar tarafından ASTM D 3273 ‘e göre test edildiğinde, panel skoru en yüksek not olan 10 puanı almıştır ki, bu laboratuar koşullarında
küf üremediği anlamına gelmektedir.

A1 sınıfı yanmaz malzeme olduğundan dolayı yaşam alanlarını yangından korur. Özel çekirdek bileşeni, yangın esnasında bünyesinde bulundurduğu suyu ortama vererek ortamda ki yangını sönümlendirmeye çalışır. BoardeX dış cephe sistemi ile inşa edilen duvarların yangın esnasında gösterdiği performans çimento esaslı dış cephe levhalarına göre daha fazladır.

http://www.boardex.com.tr/eskifiles/Resimler/bx-ref.jpg

BoardeX in A1 sınıfı yanmaz malzeme olduğu bağımsız bir laboratuar tarafından test edilerek onaylanmıştır.
Yüzeyden düşük su emme özelliğine sahip 2 saat sonunda (ağırlıkça) %3 den daha az su emerken, 24 saat sonunda ise ağırlıkça %8’den daha az su emer. Bu anlamda dış cephe levhaları içinde ağılıkça en az su emme özelliğine sahiptir. Fakat unutulmamalıdır ki BoardeX su yalıtım malzemesi değildir.

Uygulama Alanları;

  • Dış cephe duvar sistemlerinde,
  • Her türlü kaplama altında(Metal kaplama, yalı baskı, ahşap kaplama, dekoratif tuğla kaplama gibi)
  • Havalandırmalı cephe sistemlerinde,
  • Islak hacimlerde
  • Şaft duvarı imalatlarında
  • Tüm saçak altı uygulamalarında,
  • Seramik Altı Kaplamalarda

BoardeX dış cephe kaplama levhası ile birlikte 6 farklı duvar sistem çözümüne de ulaşabilirsiniz.Bu 6 farklı dış cephe duvar sistemi ile düşük U değerine sahip dış cephe duvarları tasarlanır. EIE verilerine göre binalarda ki ısı kaybının %40’ının dış duvarlardan kaynaklandığı, dolayısı ile binaların tasarımında enerji verimliliği açısından dış duvarlarda ki U değerlerinin düşük olması gereği unutulmamalıdır.
BoardeX ile yapılan dış cephe imalatları, düşük yoğunluklu yalıtım malzemelerinin kullanılmasına olanak sağlar. Aynı zamanda, dış cephenin yalıtılmasında, 25 cm e varan kalınlıkta yalıtım malzemelerinin kullanılmasını sağlar.
BoardeX, sağladığı faydalar ve sergileyeceği üstün performansı sayesinde sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek, tasarım kolaylığı sağlayarak çığır açacak dış cephe kaplama levhasıdır.

2016 Yılı Dünya’da ve Türkiye’de Rüzgar Enerjisi

Global Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC), 2016 yılında dünya çapında rüzgar enerjisinin istatistiklerini yayınladı.

 

İstatistik raporuna göre, geçtiğimiz yıl 54 gigavatlık (GW) yeni kapasite devreye alındı. Bu da toplam küresel kurulu kapasiteyi 487 GW civarına çıkardı. Çin, ABD, Almanya ve Hindistan rüzgar enerjisinde başı çeken ülkeler olurken, Fransa, Türkiye ve Hollanda’nın şaşırtıcı derecede güçlü performans gösterdiği açıklandı.

Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık enerji santralinin işletmeye alınmasıyla Avrupa’da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü, dünyada ise yedinci ülke olmayı başardı. Ancak bu rakamların küresel rüzgar piyasasının 2015 yılında yayınladığı toplam rekorundan daha az olduğuna dikkat çeken bir ayrıntı oldu.

Enerji Kimlik Belgesi Zorunluluğu 2020’ye ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nin, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan “binalarda enerji performansı yönetmeliği”nde değişiklik yapan yönetmelikle, “binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartının aranmasına” ilişkin uygulama 1 Ocak 2020’ye ertelendi.

Devamını Oku